torstai 4. helmikuuta 2010

Iholle kosteutta luonnosta

Näin talvella ihoni on kuiva. Kesällä se on taas enemänkin rasvaisuuteen taipuva. Minulla on "perus" sekaiho, jossa silloin tällöin mustapäiden seasta ilmestyy finni tai pari. Nämä viimeksi mainitut ovat kyllä enemänkin kytköksissä hormooneihin kuin mihinkään muuhun. Mikään varsinainen ongelmaiho ei siis ole kyseessä.

Olen ehtinyt testata monia eri ihonhoitosarjoja markettien halpamerkeistä kosmetologien kalliisiin purnukoihin. Mikään ei kuitenkaan ollut täysin tyydyttävä vaihtoehto iholleni. Jokin aine veti ihon liian kuivaksi toinen taas jätti pinnan rasvaiseksi ja kolmas aiheutti ikävän punoituksen. Hinnasta riippumatta mikään ei siis ollut hyvä. Niinpä aloin etsiä täysin luonnollisia tuotteita.

Olin lukenut, että erillaisia puhtaita öljyjä voisi käyttää ihonhoitoon. Ostin ruokakaupasta pullon avokadoöljyä ja auringonkukkaöljyä. Näitä öljyjä sekoitan suhteessa: 1 osa auringonkukkaöljyä + 2 osaa avokadoöljyä ja hieron iholleni.

Öljy kannattaa hieroa hieman kostealle iholle, jolloin se imeytyy nopeamin. Hyvä on myös jos ihohuokoset ovat avoinna, kuten esimerkiksi saunan tai lämpimän suihkun/kylvyn jälkeen. Öljyä voidaan hieroa kaikille ihoalueille ja on erityisen hyvää silmänympärysiholle.

Itse olen käyttänyt öljyjä kerran päivässä kahden kuukauden ajan ja olen jo huomannut suuria muutoksia. Minulla oli iso miliumi toisen silmän alaluomessa reilut puoli vuotta, mutta kahden viikon öljyjen käytön jälkeen se irtosi itsestään. Myös mustapäät ovat selvästi pienentyneet ja osittain kadonneet. Iho on sileä ja kuultava.
Ei siis lainkaan rasvainen!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Täytyy itsekkin kokeilla.

    Tulehaan noi ruokakaupan öljyt halvemmiksi mitä alan erikoisliikkeistä ostettuna ja pakattuna pienempään pulloon jonka kyljessä lukee esim. Weleda.

    Oletko kokeillut hunajaa? sekin kosteuttaa ihoa kivasti ja samalla antaa ravinteita.

    VastaaPoista
  2. Kiva lukea kasviöljyn käytöstä mielipiteesi. Itse olen tehnyt perheelle nyt vuoden alusta emulsiovoiteita ja vartalovoiteita kasviöljyistä ja rasvoista. kokemukset on pelkästään positiivisia. Tein juuri eilen kasvoöljysekoituksen äidilleni. Odotan innolla mitä kommenttia tulee. Itse kävin juuri elämäni toisessa ihinpuhdistuksessa(minulla on samankaltainen iho kuin sinulla)ja ei juuri löytynyt epäpuhtauksia. Liekö syynä kasvipohjainen voide?!!.Iho on pehmeä ja terveen värinen.Pitää tehdä itselle myös tuo kasvoöljy.Pienestä tuoksukaupasta saa tilattua laadukkaita öljyjä pieniä eriäkin. Suosittelen.Sivuilla ohjeitakin!Aromantic skotlannista on myös pelottavan koukuttava nettipuoti...Onnea kotikosmetiikan tekoon!

    VastaaPoista